The Hockey Pages - RobSpijker.NL
 
 National Hockey League
 The Stanley Cup
 Stanley Cup Winnaars
 NHL Uitslagen
 Calgary Flames
 Edmonton Oilers
 Montreal Canadiens
 Ottawa Senators
 Toronto Maple Leafs
 Vancouver Canucks
 
 Uitslagen
 OS  Medailles en Podium
 WK Medailles en Podium
 EK  Medailles en Podium
 
 Amstel Tijgers Amsterdam
 Kampioenen
 
 Maurice Richard
 
 Spelregels
 IIHF Spelregelboek 2022
 Straffen
 
 Hockey Hall of Fame
 99 Blue Jay Way
 
 
Toronto Maple Leafs
 
Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Toronto heeft ook een rijke ijshockey cultuur en speelt al vanaf de oprichting in 1917 in de National Hockey League (en ook daarvoor in andere leagues). In het totaal wist Toronto de Stanley Cup 13 keer te winnen, 11 keer de Toronto Maple Leafs en daarvoor door de voorgangers de Toronto Arenas en de Toronto St. Pats beiden één keer.
Toronto staat hiermee nog steeds op de tweede plaats all time, achter de Montreal Canadiens die de Cup totaal 24 keer wisten te winnen. En daar zit nu precies het probleem, aangezien Montreal en Toronto elkaars grootste rivalen zijn. Daarbij komt dat de Maple Leafs de cup voor het laatst wonnen in 1967 en de Canadiens in 1993.
De stad hunkert dus enorm naar een nieuw succes in de rijke historie die het al heeft.
 
 
Toen wij op 1 november 2003 vanaf Schiphol vertrokken naar Toronto, waren wij nog niet in het bezit van kaarten voor de wedstrijd tussen de Pittsburgh Penguins en de Toronto Maple Leafs die op dinsdag 4 november zou worden gespeeld. Maandagochtend vroeg naar de kassa van het Air Canada Center gegaan en daar bleken nog 4 tickets beschikbaar te zijn. Weliswaar niet de beste plaatsen, but who cares.
In het doel van de Penguins stond de toen nog piepjonge rookie Marc-Andre Fleury (18 jaar), die in 2009 en 2016 de Stanley Cup wist te winnen.