The Hockey Pages - RobSpijker.NL
 
 National Hockey League
 The Stanley Cup
 Stanley Cup Winnaars
 NHL Uitslagen
 Calgary Flames
 Edmonton Oilers
 Montreal Canadiens
 Ottawa Senators
 Toronto Maple Leafs
 Vancouver Canucks
 
 Uitslagen
 OS  Medailles en Podium
 WK Medailles en Podium
 EK  Medailles en Podium
 
 Amstel Tijgers Amsterdam
 Kampioenen
 
 Maurice Richard
 
 Spelregels
 IIHF Spelregelboek 2018
 Straffen
 
 Hockey Hall of Fame
 99 Blue Jay Way
 
 
Montreal Canadiens
 
De Montreal Canadiens verhuisden naar 'The Molson Centre' op 16 maart 1996. Daarvoor speelden zij in het historische 'Montreal Forum' waar de grootste successen werden geboekt. De naam Molson komt van Molson Inc, een bierbrouwerij, die voor een groot deel eigenaar was van de Canadiens. Nadat de brouwerij haar aandelen in de club verkocht, werd het stadion omgedoopt in 'The Bell Centre' een telecomgigant in Canada.

De bouw startte op 22 juni 1993, 13 dagen nadat de Canadiens de Los Angeles Kings versloegen in het Forum en hun 24e en meest recente Stanley Cup wonnen. Met 24 Stanley Cups zijn de Canadiens recordhouder in de National Hockey League en dat willen de fans van Montreal weten ook. Met een capaciteit van 21.273 toeschouwers is deze arena iedere wedstrijd uitverkocht.
 
 
De avond dat wij in ons hotel in Montreal arriveerden speelden de Montreal Canadians tegen de Toronto Maple leafs (een soort Nederland-Duitsland). Deze wedstrijd hebben wij in de bar van het hotel bekeken (3-2 voor Toronto).
Zelf hadden wij kaarten voor de wedstrijd tegen de Buffalo Sabres op maandag 5 november 2007.