The Hockey Pages - RobSpijker.NL
 
 National Hockey League
 The Stanley Cup
 Stanley Cup Winnaars
 NHL Uitslagen
 Calgary Flames
 Edmonton Oilers
 Montreal Canadiens
 Ottawa Senators
 Toronto Maple Leafs
 Vancouver Canucks
 
 Uitslagen
 OS  Medailles en Podium
 WK Medailles en Podium
 EK  Medailles en Podium
 
 Amstel Tijgers Amsterdam
 Kampioenen
 
 Maurice Richard
 
 Spelregels
 IIHF Spelregelboek 2018
 Straffen
 
 Hockey Hall of Fame
 99 Blue Jay Way
 
 
National Hockey League - Uitslagen
 
   
De NHL is de grootste en sterkste ijshockey competitie ter wereld. Met groot geld worden de sterspelers uit Noord Amerika en Europa naar deze competitie gelokt. In de NHL spelen 30 teams die over twee conferences zijn verdeeld, the Eastern en de Western. Deze conferences zijn vervolgens weer weer opgedeeld in divisies.
  • De Eastern conference bestaat uit : Atlantic en Metropolitan
  • De Western conference bestaat uit : Pacific en Central
De nummers 1, 2 en 3 in de eindstand van iedere divisie (na 82 wedstrijden) plaatsen zich voor direct voor de play-offs. Van alle overige teams per conference plaatsen de beste twee teams zich met een wildcard voor de play-offs. Zo plaatsen zich per conference 8 teams die hun eigen play-offs spelen en via 1/4 finales, 1/2 finales en uiteindelijk de finale uitmaken wie er kampioen wordt van de conference.

De kampioen van de Eastern conference ontvangt de 'Prince of Wales Trophy' (foto boven) en de kampioen van de Western conference ontvangt de 'Clarence S. Campbell Bowl' (foto onder), voorafgaand aan de finale om de Stanley Cup.
 
 
De 'Prince of Wales Trophy' (ook bekend als de 'Wales Trophy') heeft zijn naam te danken aan Prince Edward, Prince of Wales (later King Edward VIII). De 'trophy' werd voor de eerste keer uitgereikt in het seizoen 1925-1926 aan de winnaar van de eerste wedstrijd in 'Madison Square Garden'. Deze wedstrijd werd op 15 december 1925 gespeeld door de Montreal Canadiens en de New York Americans en werd met 3-1 gewonnen door Montreal.
De 'trophy' werd met terugwerkende kracht ook aan Montreal uitgereikt voor de behaalde kampioenschappen in de seizoenen 1923-1924 en 1924-1925.

De 'Clarence S. Campbell Bowl' of simpel 'the Campbell Bowl' is genoemd naar Clarence S. Campbell die van 1946 tot en met 1977 president van de NHL was en is de tegenhanger van de 'Wales Trophy'. Bij het uitreiken van de 'bowl' worden dezelfde criteria gehanteerd. De bowl werd geïntroduceerd in het seizoen 1967-1968 en werd voor het eerst uitgereikt aan de Philadelphia Flyers.
 
 
De kampioenen van de conferences nemen het tegen elkaar op in een 'best of seven' serie om de Stanley Cup.

Via het onderstaande keuzemenu kunnen de uitslagen per jaar worden opgevraagd, waarbij de volgende gegevens worden getoond:
  • De eindstanden van de Eastern en Western conferences
  • Alle uitslagen van de 1/4 en 1/2 finales en de finale per conference
  • Alle uitslagen van de finale om de Stanley Cup
Voorlopig zijn nog uitsluitend de recente seizoenen toegevoegd en is het bedoeling om dit in de komende tijd verder uit te breiden.