The Hockey Pages - RobSpijker.NL
 
 National Hockey League
 The Stanley Cup
 Stanley Cup Winnaars
 NHL Uitslagen
 Calgary Flames
 Edmonton Oilers
 Montreal Canadiens
 Ottawa Senators
 Toronto Maple Leafs
 Vancouver Canucks
 
 Uitslagen
 OS  Medailles en Podium
 WK Medailles en Podium
 EK  Medailles en Podium
 
 Amstel Tijgers Amsterdam
 Kampioenen
 
 Maurice Richard
 
 Spelregels
 IIHF Spelregelboek 2018
 Straffen
 
 Hockey Hall of Fame
 99 Blue Jay Way
 
 
Ottawa Senators
 
Het huidige team van Ottawa is het tweede team dat onder de naam Ottawa Senators speelt met een NHL-licentie. Het oorspronkelijke team werd opgericht in 1883 en speelde van 1917 tot en met 1934 in de NHL en wist in totaal 11 Stanley Cups te winnen. In de late jaren '20 kwam de club in zwaar weer, hetgeen erin resulteerde dat de licentie werd verkocht aan St. Louis.

Nadat de NHL in de jaren '80 plannen aankondigde om de competitie uit te breiden, vond vastgoed ontwikkelaar Bruce Firestone de tijd rijp om een nieuwe club onder de naam Ottawa Senators op te richten en een licentie aan te vragen. De publieke steun voor dit project was enorm en nadat een groep investeerders was gevonden, keurde de NHL op 6 december 1990 de aanvraag goed en verleende Ottawa een licentie. Op 8 oktober 1992 speelde de Senators de eerste wedstrijd in de Ottawa Civic Centre tegen de Montreal Canadiens en wonnen deze wedstrijd 5-3. Naar later bleek één van de weinige hoogtepunten van het seizoen.

De bouw van een gloednieuwe Arene werd vertraagd tot 1994 door problemen met de financiering en de controverse om de Arena te bouwen westelijk van Ottawa in een agrarisch gebied. In januari 1996 betrokken de Senators hun nieuwe thuishaven in Kanata, Scotiabank Place (oorspronkelijk genaamd 'Palladium' en later 'Corel Centre').

Na moeiljke eerste jaren op sportief gebied, werd er echter hard gewerkt om de Senators weer naar de top de brengen, met als voorlopig hoogtepunt het kampioenschap van de Eastern Conference in het seizoen 2006-2007. In de finale om de Stanley Cup in dat seizoen gingen de Senators kansloos ten onder tegen de Anaheim Ducks.

Wij hadden tickets voor de wedstrijd Washington Capitals vs Ottawa Senators in Ottawa op donderdag 8 november 2007.