The Hockey Pages - RobSpijker.NL
 
 National Hockey League
 The Stanley Cup
 Stanley Cup Winnaars
 NHL Uitslagen
 Calgary Flames
 Edmonton Oilers
 Montreal Canadiens
 Ottawa Senators
 Toronto Maple Leafs
 Vancouver Canucks
 
 Uitslagen
 OS  Medailles en Podium
 WK Medailles en Podium
 EK  Medailles en Podium
 
 Amstel Tijgers Amsterdam
 Kampioenen
 
 Maurice Richard
 
 Spelregels
 IIHF Spelregelboek 2018
 Straffen
 
 Hockey Hall of Fame
 99 Blue Jay Way
 
 
IJshockey Vereniging Amstel Tijgers anno 1963
 
 
Zoals op de openingspagina van "The Hockey Pages" al is aangegeven, wordt ijshockey al eeuwen gespeeld en kan het mogelijk zijn ontstaan in Nederland. Bewijs hiervoor is er echter niet.

Zeker is in ieder geval dat er vanaf het seizoen 1937-1938 in clubverband ijshockey in Nederland werd gespeeld. In het seizoen 1938-1939 wist A.IJ.H.C. Amsterdam de nationale beker te winnen. Er werd gespeeld op de kunstijsbaan op het terrein achter de Hema in de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost (zie pagina 'Eerste Kunstijsbaan'). In 1940 werd deze ijsbaan gesloten. In datzelfde jaar werd de eerste overdekte ijsbaan in gebruik genomen in de Amsterdamse Apollohal.
 
 
Na het beëindigen van de tweede wereld oorlog kreeg het ijshockey in Nederland een impuls, door de Canadezen die hadden geholpen om Nederland te bevrijden en in hun vrije tijd niets liever deden dan een partijtje ijshockey te spelen. Wegens tegenvallende belangstelling van het publiek werd deze ijsbaan in 1950 gesloten.
In het seizoen 1949-1950 werden de IJsvogels Amsterdam kampioen van Nederland. Gedurende de seizoenen 1951 tot en met 1964 werden er geen kampioenschappen georganiseerd.

In 1963 werden de Amstel Tijgers Amsterdam opgericht. Tot op de dag van vandaag wordt er in Amsterdam onder deze naam ijshockey gespeeld. Zelfs het eerste team van de club speelt sinds het seizoen 2005-2006 weer als Amstel Tijgers (en dus niet meer onder de sponsornaam).