The Hockey Pages - RobSpijker.NL
 
 National Hockey League
 The Stanley Cup
 Stanley Cup Winnaars
 NHL Uitslagen
 Calgary Flames
 Edmonton Oilers
 Montreal Canadiens
 Ottawa Senators
 Toronto Maple Leafs
 Vancouver Canucks
 
 Uitslagen
 OS  Medailles en Podium
 WK Medailles en Podium
 EK  Medailles en Podium
 
 Amstel Tijgers Amsterdam
 Kampioenen
 
 Maurice Richard
 
 Spelregels
 IIHF Spelregelboek 2018
 Straffen
 
 Hockey Hall of Fame
 99 Blue Jay Way
 
 
Calgary Flames

Het eerste stadion dat tijdens de vakantie van 2002 werd bezocht was op 13 september The Saddledome in Calgary. Helaas bleek het niet mogelijk om dit bolwerk te bekijken omdat toevallig Supertramp die avond zou optreden en er erg strenge veiligheidsvoorzieningen waren getroffen. Er bleef dus niets anders over dan de buitenkant van het stadion en de omgeving te fotograferen. Maar de Flames zouden wij nog terug zien in Vancouver.
 
 
Calgary is een 'cowboy stad' en jaarlijks wordt hier de Calgary Stampede gehouden. Het stadion van de Calgary Flames heeft een dak dat is gebouwd in een zadelvorm, vandaar de naam 'The Saddledome'. Het dak is de grootste betonoverspanning ter wereld.
Sinds 2006 wordt er regelmatig gesproken om een nieuw stadoin te bouwen, maar door een gebrek aan geld en de weigering van de burgemeester van Calgary om mee te betalen met gemeenschapsgeld, komt dit plan nog steeds niet van de grond.
 
 
Op zoek naar The Olympic Oval in Calgary kwamen wij toevallig nog een ander ijshockey-stadion tegen, namelijk het trainingscentrum van alle nationale Canadese teams.