07-04-2019 - NHL play-offs gaan weer van start

Door de uitbraak van de corona pandemie is de reguliere NHL competitie in de maand maart 2020 stilgelegd. In de periode die daarop volgde is gekeken naar de ontwikkeling van de pandemie en of de competitie in een aangepaste vorm alsnog uitgespeeld kon worden. Omdat wereldwijd op 1 juni bepaalde sportcompetities weer werden opgestart, maar dan zonder publiek, werden ook door de NHL plannen gemaakt.
De nummers 1 tot en met 4 van de beide conferences waren geplaatst voor de play-offs en speelden in een onderlinge competitie (round robin) één keer tegen elkaar om zo de play-off plaats te bepalen. De nummers 5 tot en met 12 van de conferenties konden zich in een 'best of five serie' plaatsen voor de overgebleven play-off plaatsen. De indeling voor deze series was als volgt: nummer 5 tegen nummer 12, 6 tegen 11, 7 tegen 10 en 8 tegen 9.

Alle wedstrijden in de Eastern Conference werden tot en met de 1/2 finales van de play-offs gespeeld in de Scotiabank Arena in Toronto en alle wedstrijden in de Western Conference werden gespeeld in Rogers Place in Edmonton. Alle finalewedstrijden werden gespeeld in Edmonton.

Klik hier om direct naar alle uitslagen van de Play-offs te gaan.