10-06-2018 - Nederland Wereldkampioen Divisie II groep A

Nadat het Nederlands ijshockeyteam in 2017 kansloos degradeerde uit Divisie I groep B (alle 5 de wedstrijden gingen verloren), kreeg het team in Tilburg voor eigen publiek de kans om weer te promoveren.
Met tegenstanders uit AustraliŽ, BelgiŽ, China, ServiŽ en IJsland was dit op voorhand een reŽle optie.

Nadat China in de eerste wedstrijd op 7-0 werd gezet, behaalde Nederland in de tweede wedstrijd tegen IJsland de dubbele cijfers, namelijk 11-1. Ook in de wedstrijd tegen ServiŽ werd de nul gehouden en wist Oranje het net vijf keer te vinden.
In de Beneliga weten de Belgische clubs zich over het algemeen goed staande te houden, maar op nationaal niveau komt BelgiŽ duidelijk te kort. Met de alles zeggende cijgers van 10-2 werd de ploeg onder de voet gelopen.
Alles kwam dus aan op de laatste wedstrijd tegen AustraliŽ, dat achter Nederland tweede stond in het klassement op slechts ťťn punt achterstand. De winnaar van de wedstrijd zou dus Wereldkampioen worden.
Echt spannend werd de wedstrijd nooit, want na de eerste periode stond het al 4-0 voor Nederland. Via 3-1 en 2-1 in de 2e en 3e periode werd het uiteindelijk een afgetekende 9-2 overwinning.

Nederland dus Wereldkampioen en in 2019 mag het team weer deelnemen aan het wereldkampioenschap Divisie I groep B.