10-06-2018 - Washington Capitals winnen eerste Stanley Cup in franchise historie

Het sprookje duurde lang, heel lang voor de Vegas Golden Knights. Nog nooit wist een nieuwkomer in de NHL kampioen te worden in Eastern of Western conference, maar de Golden Knights deden het en speelden in de finale om de Stanley Cup tegen de Washington Capitals.
De Capitals van captain Alexander Ovechkin timmeren al jaren aan de weg, maar ieder jaar lukte het niet om de play offs te overleven en tot de finale door te dringen, tot 2018. In de play offs werden Columbus, Pittsburgh en Tampa Bay opzij gezet en wisten 'The Caps' voor de tweede keer in hun geschiedenis de finale te halen. In 1998 werd de finale nog kansloos met 4-0 verloren van Detroit.

De eerste wedstrijd in Las Vegas werd door de Golden Knights met 6-4 gewonnen en zo leek een enorme sensatie in de lucht te hangen. Maar de Capitals wisten de tweede wedstrijd in Las Vegas te winnen met 3-2 en wist zo de wedstrijd te kantelen en het thuisvoordeel van de Golden Knights over te nemen.
In de daarop volgende wedstrijden in Washington bleef het spannend, maar wisten de Capitals uiteindelijk twee keer te winnen en zo de druk maximaal te leggen bij de Golden Knights voor wedstrijd 5.

Na de tweede periode stonden de Golden Knights op een 3-2 voorsprong en leek het er even op dat de finale terug zou gaan keren naar Washington. In de derde periode wisten de Knights niet meer te scoren, maar deden Devante Smith-Pelly en Lars Eller dat namens Washington wel en zo ging de Stanley Cup voor de eerste keer mee naar Washington.

Een lang en mooi seizoen is hiermee ten einde gekomen, met een nieuwe winnaar van de Stanley Cup en een geweldig debuut van Las Vegas in de NHL!