Stanley Park
 
Het eerste stadsbestuur van Vancouver nam in 1886 een belangrijke beslissing door een verzoekschrift in te dienen bij de federale overheid om een schiereiland met dichte bebossing te pachten voor park en recreatie doeleinden.
Het verzoek werd ingewilligd en zo ontstond de eerste "groene ruimte" in de stad en besloot het bestuur om een onafhankelijk gekozen commissie alle park en recreatie aangelegenheden te laten regelen.
Het park werd officieel geopend in 1888 en werd vernoemd naar de Gouverneur Generaal van Canada, Lord Frederick Arthur Stanley.
Stanley Park is het qua grootte, 404,9 hectare, het derde stedelijke park van Noord America en trekt jaarlijks ca 8 miljoen bezoekers.
 
 
Vroeger bewoond door Burrard, Musqueam and Squamish Natives, is Stanley Park vandaag de dag niet het grootse ontwerp van een designer, maar meer een evolutie van een pionierende stad; een plek voor de inwoners om op actieve of passieve manier te ontspannen.
Eén van de meest gebruikte voorzieningen van het park is de False Creek Seawall, een 9 kilometer lange dijk om het park die wordt gebruikt als pad om op te fietsen, wandelen en te skaten.