Vancouver - British Columbia
 
Volgens archeologisch onderzoek werd Vancouver 4500-9000 jaar geleden al bewoond door Aborigines. De kustlijn die tegenwoordig Point Grey heet, werd als eerste verkend door de Spanjaard José María Narváez.

De stad is vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, hij verkende grote delen van British Columbia, waaronder de Burrard Inlet en gaf veel van deze plekken hun Engelse naam. De familie Vancouver kwam oorspronkelijk uit Nederland en heette daar Van Coevorden.
Indirect is Vancouver dus eigenlijk vernoemd naar de Drentse plaats Coevorden.

De "gold rush" van 1858-1859 bracht naar schatting 25.000 mannen uit Californië naar de Fraser rivier en naar het gebied waar nu Vancouver ligt. Tot en met 1870 was de plek echter bekend als "Granville Island" en veertien jaar later kreeg de stad pas de officiële naam Vancouver. In deze periode werd Vancouver een permanent bewoonde stad.
 
 
Vancouver is na Montreal en Toronto de derde stad van Canada en is gelegen aan the Pacific Ocean. Vancouver is ontstaan aan Burrard Inlet (de natuurlijke waterweg naar de Oceaan) en heette destijds Gastown. Dit is nog steeds één van de grote trekpleisters van Vancouver, met zijn oude gebouwen, restaurants, winkels en natuurlijk de nog steeds werkende stoomklok.

Andere trekpleisters zijn Stanley Park met onder andere het Vancouver Aquarium, Chinatown, Canada Place en natuurlijk Downtown, het stadshart met al zijn hoge gebouwen.

Onze vakantie 2002 zijn wij gestart en ook geëindigd in Vancouver en wij hebben diverse dagen door deze geweldige stad "gezworven", een ijshockey wedstrijd gezien van de Vancouver Canucks en zelfs met een watervliegtuig naar Vancouver Island gevlogen.