Yorkville
 
Yorkville is vernoemd naar de stad York, de voorloper van de stad Toronto en werd in 1853 opgericht als een dorp. In 1883 had Yorkville de primeur om het eerste dorp te zijn dat door de stad Toronto werd geannexeerd. Ondanks dat het deel uitmaakt van een grote stad, heeft Yorkville altijd zijn eigen identiteit behouden.
Gedurende de jaren 60 van de vorige eeuw was Yorkville het centrum van de Canadese hippie cultuur. Veel folk muziekanten, zoals Joni Mitchell, zijn hier hun carriëre begonnen met optredens in koffiehuizen. Echter in de beginjaren 70 ontdekten projectontwikkelaars Yorkville en transformeerden het tot een trendy winkelgebied.
 
 
Het modieuze Yorkville is met zijn luxe boetieken, galerieën en designstudio's, die zich in het bijzonder concentreren rond de 'Mink Mile' van Bloor Street en een topbestemming vormen voor winkelliefhebbers.
De wijk beschikt over chique cafés, stijlvolle bars en restaurants.

Yorkville is een van de meest dynamische buurten van Toronto en is volledig gebouwd in Engelse Stijl. De overgang naar de rustige woonwijk van Yorkville verloopt geleidelijk, aangezien Victoriaanse huizen in een naadloos patroon overgaan van winkels naar woningen.