St. Lawrence Neighbourhood
 
In deze wijk gelegen aan het Ontario meer waren de eerste overheids-, industrie- en commerciële centra van Toronto gevestigd.
Tal van belangrijke historische gebouwen staan ​​nog steeds aan de rand van de wijk, waaronder het St. Lawrence Market South gebouw (foto's 4 en 5 hieronder) dat diende als het eerste stadhuis van Toronto. Het Gooderham Flat Iron gebouw (in de volksmond The Gooderham Building) is door zijn markante vorm gelegen aan twee straten Front Street en Wellington Street (foto 1). Het waren de kantoren van het financiële imperium van Gooderham.
Het King Edward Hotel dat is ontworpen door E.J. Lennox, de architect van onder meer het Casa Loma. En niet te vergeten de St. James Cathedral die de hoogste kerktoren van Canada heeft (zie foto rechts).

Front Street (de foto's 2 en 3) is één van de originele straten van Toronto en aangelegd in 1796 (toen nog York) langs de kustlijn van het Ontario meer. Het was oorspronkelijk bedoeld als openbare promenade met een grote esplanade langs de waterkant. De stad droeg het land echter over aan de spoorwegen, die op hun beurt de industrie naar het St. Lawrence gebied trokken, dat een vitaal industrieel gebied bleef tot het einde van de jaren veertig, toen de industriële basis van Toronto zich buiten de stad begon te verplaatsen.
Hierdoor raakte St. Lawrence in een periode van verval die voortduurde tot de jaren 1970, toen het stadsbestuur van Toronto de blauwdruk creëerde voor de huidige St. Lawrence Neighbourhood.