Toronto Island
 
Toronto Island is eigenlijk een keten van 15 kleine eilanden in Lake Ontario, ten zuiden van het vasteland van Toronto. De eilanden liggen net buiten het centrum van de stad en worden onderling verbonden door bruggen, waardoor het lijkt dat het één eiland is en er gesproken wordt van Toronto Island.
De eilanden zijn de thuisbasis van het Toronto Island Park, the Billy Bishop Toronto City Airport, verschillende privéjachtclubs, een openbare jachthaven, Centreville Amusement Park, een woonwijk die het hele jaar door geopend is en verschillende openbare stranden. Het eiland is autovrij en alleen te bereiken over water met veerboten van de stad Toronto die het hele jaar door varen vanaf de Jack Layton Ferry Terminal of met watertaxi's.
 
 
Het Toronto Island is een populaire toeristische en recreatieve bestemming. Tijdens het seizoen, dat loopt van mei tot en met september, zijn ook kano's, kajaks, waterfietsen en stand-up paddleboards te huur. Het belangrijkste strand ligt langs de zuidkust van Centre Island (op het kaartje boven).
Er is een groot park dat geschikt is om te picknicken, diverse speeltuinen, waterspeelplaatsen en diverse tuinen.
Beide foto's hiernaast zijn gemaakt vanaf de CN Tower. De bovenste foto geeft een mooi overzicht van Toronto Island en op de onderste foto staat links The Billy Bishop Toronto City Airport (op Toronto Island) en rechts het "vasteland" van Toronto.