Toronto
 
De oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Huron een Irokees volk, hadden het gebied Toronto genoemd en vertaald uit het Iroquois betekent dit "plaats waar bomen in het water staan".

In het jaar 1750 waren het Franse handelaren die de omgeving van Toronto voor het eerst verkenden. In 1793 koos Luitenant John Graves Simcoe de stad als nieuwe hoofdstad van het toenmalige "Upper Canada" en gaf het de naam York. De stad was toen nog zeer klein.
Tijdens de Oorlog van 1812 werd York veroverd door Amerikaanse soldaten en werden vele gebouwen verbrand. In de 19e eeuw trokken veel migranten naar Canada en hierdoor groeide Totonto snel.
 
Op 6 maart 1834 kreeg de stad haar oorspronkelijk naam Toronto terug en de stad had toen al een belangrijke haven voor het bootverkeer op de grote Noord Amerikaanse meren.
De foto hierboven is in de 19e eeuw gemaakt door de iconische in Schotland geboren fotograaf William Notman.
 
In de 20e eeuw is Toronto uitgegroeid tot één van de grootste metropolen van Noord Amerika, alleen Mexico-Stad, New York en Los Angeles zijn groter. Momenteel wonen in Toronto ca 3 miljoen mensen, terwijl in de "greater Toronto area" (Toronto inclusief buurgemeenten) ruim 6 miljoen mensen wonen. De inwoners van Toronto worden "Torontonians" genoemd.

Toronto is de grote smeltkroes van Canada, tussen 40 en 50 procent van de inwoners heeft een etnische buitenlandse afkomst. Deze diversiteit wordt benadrukt door het aantal etnische wijken zoals Little Italy, Little Jamaica, Little India, Chinatown, Koreatown, Greektown, Portugal Village en Corso Italia.
 
 
Toronto is in de 20e eeuw uitgegroeid tot een belangrijk internationaal centrum voor handel en het bankwezen. Het financiële hart is gevestigd rond Bay Street, Downtown Toronto, en bevat onder andere de hoofdkantoren van de vijf grootste banken van Canada. Hier is ook de Toronto Stock Exchange gevestigd, het Canadese antwoord op Wallstreet in New York en tevens de op 6 na grootste beurs van de wereld.

Door al deze activiteiten vindt je downtown Toronto de grootste concentratie van wolkenkrabbers in Canada.