Ottawa Senators  
 
The Ottawa Senators Hockey Club zoals de club voluit heet, was één van de vijf teams die betrokken waren bij het oprichten van de NHL in 1917, uit onvrede over de gang van zaken in de NHA. "The Sens" zoals de club in de volksmond heet, werd opgericht in 1883 en heette oorspronkelijk The Ottawa Silver Seven HC en het team wist 11 keer de Stanley Cup te winnen.
Door financiële problemen werd de franchise in 1934 gedwongen te verhuizen naar St. Louis. Ook in St. Louis werd het geen succes verhaal en de club wilde weer terug naar Ottawa, maar daar stak de NHL een stokje voor en alle spelers moesten een transfer maken naar andere NHL teams.
In 1990 kreeg Ottawa een uitbreidingsteam van de NHL toegewezen, waardoor de Ottawa Senators samen met de Tampa Bay Lightning in 1992 de NHL gingen versterken.
 
 
Scotiabank Place is een multifunctionele arena in Ottawa die in januari 1996 in gebruik werd genomen en een capaciteit heeft van 19.153 bezoekers.

De foto's hieronder zijn van de wedstrijd Ottawa Senators vs Wahington Capitals van 8 november 2007, waarvoor wij kaarten hadden weten te bemachtigen. De uitslag was 1-4 in het voordeel van Washington.
Op de tweede foto staat met nummer 8 een nog zeer jonge Alexander Ovechkin (destijds 22 jaar oud), die op het moment van schrijven (15 februari 2022) nog steeds actief is voor Washington en is uitgegroeid tot één van de absolute sterren van de NHL.