Penticton
 
Penticton is gelegen in de Okanagan Valley, die zich uitstrekt van Osoyoos in het zuiden tot Vernon in het noorden. Penticton is één van de grotere steden in British Columbia en heeft een subtropisch klimaat en grenst aan twee meren, Okanagan en Skaha.

De naam Penticton is afgeleid van een woord in de Okanagan-taal. Het wordt gewoonlijk vertaald als "een plek om voor altijd te blijven", maar eigenlijk is het een verwijzing naar de waterstroom van het Okanagan meer door Penticton naar het Skaha meer die het hele jaar doorgaat.
 
 
In het Okanagan meer heeft zijn eigen versie van het "monster van Loch Ness", de Ogopogo. Geen mens weet precies hoe dit monster eruit ziet, maar in de souvenirshops zijn ze volop te koop. Mocht het je lukken om een foto van de Ogopogo te maken, dan kan je een beloning tegemoet zien van 1 miljoen dollar.

60 kilometer zuidelijk van Penticton ligt de plaats Osoyoos, gelegen in de enige woestijn die Canada rijk is. Dit is het gebied met de hoogste temperaturen, de minste neerslag en de warmste meren van Canada. Verder is Osoyoos bekend om zijn wijngaarden, die kwalitatief goede wijnen produceren.
 
 
   
"Wildlife"   Okanagan Lake   Grey Monk Winery