Golden
 
Ingeklemd door Glacier National Park aan de westkant en Yoho National Park aan de oostkant, ligt Golden in het hart van één van de meest ongerepte stukken wildernis van de Canadian Rockies. Bij Golden komen de Kicking Horse en Columbia rivieren bij elkaar. En met de Columbia Mountains die rond de stad staan, is Golden een prachtig startpunt voor het beoefenen van extreme buitensporten, zoals trektochten door de bergen, rafting, paardrijden, heliskiën, hang gliding, downhill skiën en ijsklimmen - het kan allemaal !  
 
Het oorspronkelijke stadsterrein werd gebruikt door Major A.B. Rogers als basiskamp voor zijn medewerkers die het land onderzochten wat vandaag de dag Rogers Pass is. In een poging om een kamp in het oosten te overtreffen, dat Silver City heette, werd gekozen voor de naam Golden City, dat later werd gewijzigd in Golden.
Tegenwoordig is Golden nog steeds een centrum voor de Canadian Pacific Railway. Wij sliepen op zowel de heen- als terugweg in Mary's Motel. Een motel dat voornamelijk werd gebruikt door werkers van de Railway.