Montreal Olympic Park
 
Tijdens het 69e IOC congres, dat werd gehouden in 1970 in Amsterdam, kreeg Canada voor de eerste keer de organisatie van de Olympische Spelen toegewezen. Montreal mocht de 21e Zomerspelen in 1976 organiseren.
In 1970 startte de bouw van het Olympisch stadion, qua capaciteit het grootste stadion van Canada met inpandig het wedstrijd zwembad en een toren van 175 meter hoog waarmee met kabels het afneembare dak wordt vastgehouden. Volgens de aanvankelijke ramingen zou het stadion "slechts 134 miljoen CAD" (Canadian dollar) gaan kosten om te bouwen, maar door stakingen en vertragingen in de bouw explodeerde dit bedag tot 1.1 miljard CAD.
Na de spelen bedroeg de totale schuld van Montreal 1.6 miljard CAD, een bedrag waar de stad bijna door failliet ging en uiteindelijk 40 jaar nodig had om dit bedrag af te betalen.
 
 
Met een lift die zich buiten aan de toren beweegt, kun je naar een uitzichtpunt gaan. Vanaf dat punt heb je een prachtig uitzicht over Montreal en zie je in de verte de Saint Lawrence rivier, downtown en Mont Royal.

Naast het park ligt The Montreal Botanical Garden (botanische tuin), bestaande uit 75 hectare thematische tuinen en kassen. Direct tegen het park aan staat het voormalig Olympische dorp, waarvan de terrasvormige bouw opvallend is.

Op het Olympic Park staat een ijhockeyhal, deze Arena is als eerbetoon vernoemd naar de legende van de Montreal Canadiens, Maurice "The Rocket" Richard.
 
 
   

Downtown links - Mont Royal rechts

 

Voormalig Olympisch dorp

 

Arena Maurice Richard

   

Atletiek stadion

 

Wedstrijd zwembaden

 

Montreal Botanical Garden