Jasper downtown
 
Toen op 14 september 1907 het Jasper Forest Park werd opgericht, waren de weinige bewoners van dit afgelegen gebied zich er niet van bewust dat zij nu leefden in een Park. Het normale leven op de "homesteads" en in de pelshandel ging gewoon door.
In 1910 vestigde The Grand Trunk Pacific Railway een station en noemde dit Fitzhugh. Al snel groeide een kleine gemeenschap rond het station.
Toen de gemeenschap werd geïnspecteerd door de autoriteiten kreeg het de naam Jasper.
Op de foto hiernaast "The tourist information centre of Jasper".
 
 
Op deze luchtfoto van Jasper is de "J-vorm" van de stad duidelijk te zien. Jasper ligt op het punt waar drie rivieren samenvloeien, namelijk de Athabasca, de Miette en de Maligne.
De Jasper SkyTram is hoogste en langste kabelbaan van Canada en brengt je in 7,5 minuten naar een hoogte van 2.263 meter op de berg "The Whistlers". Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Jasper en de wijde omgeving.
Tegenwoordig telt Jasper 4.700 inwoners. Jasper is een toonbeeld van een "Milieu gemeenschap", gelet op de positie van de stad als integraal deel van het Nationale Park en de vitale rol die het speelt bij de presentatie van zowel het natuurlijke als het culturele erfgoed.
 
 
Jasper is centraal gelegen in het park en biedt alle mogelijke accomodaties en services voor bezoekers van het park en de stad zelf. Omdat Jasper de centrale spil is en jaarlijks ca 2 miljoen bezoekers trekt, zijn de prijzen ook hierop aangepast.
Maar je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil, van bed+breakfast tot een "Lodge" (huisje) of een peperduur hotel.
Wij hebben heel toepasselijk gekozen gekozen voor "The Bear Hill Lodge".
 
 
   
De maskotte van Jasper   Een van de vele hotels   Een oude stoomtrein