Icefields Parkway    
 
Toen wij op 20 september 2002 uit onze lodge in Jasper kwamen, was het koud (nog geen 10 graden), het sneeuwde en de bomen waren wit. Jasper town ligt op een hoogte van 1.060 meter en als de luchtstroom uit het noorden komt dan kan het gaan sneeuwen, maar wij zijn dat in Nederland natuurlijk niet gewend, dus je staat toch raar te kijken.
Toen wij later op de dag op onze bestemming aankwamen, Golden, zaten wij ruim 200 kilometer zuidelijker van Jasper, scheen de zon en was het 23 graden. Het kan raar lopen.

Eenmaal onderweg stopte het gelukkig al snel met sneeuwen en klaarde het weer en niet onbemangrijk ook het zicht op.
Tussen Jasper naar Lake Louise loopt de Icefields Parkway (Highway 93), dit is één van de mooiste bergwegen ter wereld en de beroemdste panoramaroute van Canada.
De Icefields Parkway is 232 kilometer lang en loopt evenwijdig aan de hoofdkam van de Rocky Mountains over twee passen, de Sunwapta Pass (2035 meter hoog) en de Bow Pass (2066 meter hoog).

Langs de weg zijn meer dan 100 gletsjers, turkooisgroene meren, bruisende watervallen en spitse toppen te zien. Op veel plekken langs de weg zijn uitzichtspunten gemaakt, die je een goede kijk geven op al dit prachtige "natuurgeweld".
In het menu is een selectie gemaakt van bezienswaardigheden langs de Icefields Parkway.