Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta, is één van de grootste steden van Canada met ruim 800.000 inwoners en is tevens een financiëel bolwerk. Hierdoor zijn bijna alle grote gebouwen downtown Edmonton bewoond door grote banken en verzekeringsmaatschappijen. Dit geeft downtown Edmonton een beetje sfeerloze uitdrukking.
 
Zeer de moeite waard is Fort Edmonton Park. In dit park is te zien hoe Edmonton is ontstaan in 1795 als nederzetting van pelshandelaren. De geschiedenis wordt doorlopen tot aan 1920. Het park wordt volledig "gerund" door vrijwilligers, die in de weekends in klederdracht rondlopen en uitleg geven over het ontstaan van Edmonton.  
 
De West Edmonton Mall is een winkelcentrum in Edmonton en opende in 1981 de deuren en was tot 2004 het grootste winkelcentrum ter wereld. De Mall is nog steeds de grootste in Noord Amerika en het bevat meer dan 800 winkels en ruim 100 eetgelegenheden op een vloeroppervlak van zo'n 540.000 m² en heeft een capaciteit van 20.000 parkeerplekken. Hier kun je makkelijk een dagje doorbrengen.  
 
Verder is Edmonton the hometown of the Edmonton Oilers. Deze zeer succesvolle NHL-club wist in de jaren '80 vijfmaal de Stanley Cup te winnen, waarvan vier keer met legende Wayne Gretzky. In 2007 was de club verliezend finalist tegen de Carolina Hurricanes.