Calgary Flames
 
Het eerste stadion dat tijdens de vakantie van 2002 werd bezocht was op 13 september The Saddledome in Calgary. Helaas bleek het niet mogelijk om dit bolwerk te bekijken omdat toevallig Supertramp die avond zou optreden en er erg strenge veiligheidsvoorzieningen waren getroffen. Er bleef dus niets anders over dan de buitenkant van het stadion en de omgeving te fotograferen. Maar de Flames zouden wij nog terug zien in Vancouver.

Calgary is een 'cowboy stad' en jaarlijks wordt hier de Calgary Stampede gehouden. Het stadion van de Calgary Flames heeft een dak dat is gebouwd in een zadelvorm, vandaar de naam 'The Saddledome'. Het dak is de grootste betonoverspanning ter wereld.
Sinds 2006 wordt er regelmatig gesproken om een nieuw stadoin te bouwen, maar door een gebrek aan geld en de weigering van de burgemeester van Calgary om mee te betalen met gemeenschapsgeld, komt dit plan nog steeds niet van de grond.
 
Op zoek naar The Olympic Oval in Calgary kwamen wij toevallig nog een ander ijshockeystadion tegen, namelijk het trainingscentrum van alle nationale Canadese teams.