Canmore
 
Net als Banff is ook Canmore ontstaan door de komst van de Canadian Pacific Railway. Door de vondst van de warmwaterbronnen in Banff, werd deze stad een luxe oord voor toeristen. In Canmore werden kolenaders ontdekt en werd hier een wisselstation ingericht. De eerste trein reed in 1884 door Canmore en drie jaar later werd de eerste kolenmijn geopend. Canmore werd dus een nederzetting van mijnwerkers.

Toen in 1979 de laatste kolenmijn werd gesloten, had Canmore sombere uitstraling en was eigenlijk niet meer dan "tankstop" voor toeristen die het National Park ingingen. Toen Calgary in 1988 de Olympische Winterspelen organiseerde, brak er voor Canmore een nieuw tijdperk aan. De langlauf en biathlon evenementen werden in Canmore afgewerkt in een speciaal hiervoor gebouwd Nordic Centre.
Door de spelen kreeg de economie van Canmore een enorme impuls en groeide de stad uit tot een toerisrisch centrum voor allerhande buiten activiteiten.
 
   
Overzichtsfoto van Canmore   Three Sisters Mountains   Canmore Nordic Centre
   
Downtown   Canmore Regency Suites   Downtown
 
Toen wij op 12 september 2002 in Canmore waren trad Tony Coleman 's avonds op in het restaurant waar wij hadden gegeten. Tony is 10 jaar de vaste drummer geweest van blues legende BB King. Samen toerden zij in deze periode door 88 landen.
In 2000 ging hij op de solotour. Zijn muziek is flashy, groovy, kleurrijk en in tegenstelling tot wat wij gewend zijn: zijn drumstel staat vooraan !
Kortom een geweldige avond met een spetterend optreden van Tony Coleman.